film | video | dokumentärfilm | reklamfilm

odlarporträtt | dokumentära filmprojekt | limabacka kvarn

Film är en kraftfull metod för att berätta historier som engagerar och berör, oavsett om det handlar om ett dokumentärt filmprojekt eller en kortare varumärkesfilm. Film handlar om rytm, intuition, och framförallt om starka berättelser.

kortfilm | videoporträtt | limabacka kvarn

En serie filmer gjorda för Limabacka Kvarn om de ekologiska svenska bönder som odlar marken med omsorg och respekt, och de bagare som förvandlar mjölet till läckra bröd.

Musik av Richard Olausson.

Spela videoklipp

En liten film om våra vänner på Da Matteo i Göteborg. De har varit med oss länge och vi är väldigt glada att de bakar på vårt mjöl.

Da Matteo har ett gäng mysiga kaféer i hjärtat av Göteborg och dessutom två välsorterade och stämningsfulla handelsbutiker - där du hittar vårt mjöl och mycket annat gott.

Spela videoklipp

Håkan och hans söner David och Christian kommer från en jordbrukande familj som har levt av marken i de bördiga dalarna i Idala sedan den stora emigrationen på 1800-talet. Idag driver de ett ekologiskt lantbruk och odlar dinkelvete åt Limabacka Kvarn.

Spela videoklipp

Linus Källgård är en så kallad "månskensbonde" som vi sidan av läkarstudier bedriver ett småskaligt lantbruk på Väröhalvöns yttersta udde. Denna udde kallades förr i tiden för "Hungerudden" på grund av dess steniga jord som inte riktigt lämpar sig för jordbruk, men där Linus har hittat ett sätt att odla ekologiskt svedjeråg.

Spela videoklipp

Moa och Linda bestämde sig för att följa sina bagardrömmar. De berättar en historia om svårigheter, framgång och ogudaktigt tidiga morgnar.

Spela videoklipp

Adams fossilfria och högteknologiska lantbruk bygger på en djupodlad respekt och kärlek för den jord som föder oss - och vägleds av en förståelse för att jorden inte är vår att äga, utan endast är vår att vårda för kommande generationer.

Spela videoklipp

FINSBO GÅRD

Möt bröderna Carl och Oskar Kjell på Finsbo Gård - och hör dem berätta om sin ekologiska resa.

Carl och Oskar är inte bara fantastiska ekobönder som levererar prima spannmål till kvarnen. De är också två härliga och inspirerande vänner som vi är väldigt glada att ha med oss!

Spela videoklipp

Johan Carlsson skördar fälten i de halländska skogarna och berättar om sitt engagemang för att ta hand om marken så att han en dag kan överlämna den till sina barn.

videos | kortfilm | reklamfilm | kvarnskafferiet

Filmer gjorda för att lyfta fram Kvarnskafferiets identitet och värderingar. Kvarnskafferiet bygger på sex generationers hantverk och ekologisk omsorg. Dedikerad till genuina råvaror och oförglömliga smakupplevelser.

Kvarnskafferiet är en saluhall och kafé i centrala Kungsbacka fylld med ekologiskt mjöl från Limabacka Kvarn, nybakat bröd och bullar från Kvarnbageriet och ett smörgåsbord av läckra varor från utvalda matkonstnärer.

Spela videoklipp

FRÅN JORD TILL BORD

En stämningsfull resa från de gröna ängder där ekobönderna odlar marken, till kvarnen som maler mjölet med hantverkskunskap som gått i arv genom generationer - till den stora metamorfosen när mjölet slutligen förvandlas till bröd i händerna på passionerade bagare.

Spela videoklipp

STORA SMAKUPPLEVELSER

Genuina ingredienser och oförglömliga smaker. Det handlar för Kvarnskafferiet om att skapa njutningsoaser i vardagen.

andra filmprojekt | musikvideo | reklamfilm

Verksamhetsfilm för Yamasaki Academy i Göteborg, musikvideo från Marocko, dirtbikefilm för norska Dirt Bike Girls och mexikansk boxning. Här är videoprojekt från när och fjärran.

Spela videoklipp

DJ ShiniGami's elektroniska skapelse Dihya Amazigh är en hyllning till det stolta berberfolket i Marocko. Kortfilmen spelades in under en resa genom Marockos enigmatiska landskap där DJ ShiniGami återförenas med sitt berberska arv.

Spela videoklipp

BJJ på hög nivå hos Göteborgs äldsta Brazilian Jiu-Jitsu klubb.

Spela videoklipp

De coola och tuffa tjejerna i Dirt Bike Girls flyger genom luften, halsbrytande hopp över leriga spår, och berättar kärlekshistorier om dirtbikes.

Spela videoklipp

HÖGENS GÅRD

Högens Gård där Håkan och hans söner David och Christian driver en ekologisk familjegård bland de idylliska halländska dalarna, skogarna och sjöarna.

Spela videoklipp

MONTOYA BOXING CLUB

Äkta mexikansk boxningskultur med några av nationens bästa ungdomsboxare belägna i stadsdelen Montoya i Oaxaca.

Spela videoklipp

HOSTAL CHOCOLATE

Hostal Chocolate presenterar det förtrollade Oaxaca och välkomnar besökare till deras vänliga koloniala hem i centrum av Oaxaca de Juarez.

Spela videoklipp

LUSSEKATTER

Snart är det jul och vi tänder ljus som lyser upp det tjocka vintermörkret - och på Kvarnbageriet i Väröbacka bakas traditionella lussebullar med ekologiskt mjöl från Limabacka Kvarn.

Spela videoklipp

MEXICA DIGITAL

Mexica Digital - din vän inom hjärtligt digital marknadsföring.

Spela videoklipp

HOSTAL VISTA FORTIN

Hostal Vista Fortin, med ljuvlig utsikt över det koloniala centrumet i Oaxaca delar med sig av sin vision om Oaxacas skönhet.

Spela videoklipp

PEACH & PLOOM LENCERIA

Catwalk, modeller och underkläder av hög kvalitet när Peach & Ploom Lenceria inviger sin underklädesbutik i nybyggda Plaza Tecnomoda i Oaxaca.

Spela videoklipp

MOMPOX

"Mompox finns inte. Ibland drömmer vi om henne, men hon finns inte." - Gabriel García Marquez

Orden från den älskade colombianske författaren fångar något intimt om denna pittoreska stad; för vacker för att vara verklig, gömd som en kolonial ädelsten i våtmarkerna längs den mäktiga Magdalenafloden.

dokumentärfilm | drömmen om kvarnen

en film om bengt och andreas på limabacka kvarn

Inspirerad av den hjärtliga historien om Andreas och Bengt påbörjade jag ett personligt dokumentärprojekt som resulterade i "Drömmen om kvarnen" - med stöd av Kultur i Halland, Varbergs kommun och Stråvalla Hembygsförening.

Soundtracket till dokumentären gjordes av gitarrmaestron Richard Olausson.

Spela videoklipp

AVSNITT 1

Andreas pratar om "Mjölnarens Förbannelse" och hur han i sin barndom lovade sig själv att aldrig bli en mjölnare. Ett löfte som så småningom var dömt att brytas.

Spela videoklipp

AVSNITT 2

Bengt är 16 år och skoltrött. Han förälskar sig i det gamla kvarnhantverket - och följer sitt hjärta ut i den stora världen. Det är 70-tal och the times are a-changing.

Spela videoklipp

AVSNITT 3

Bengt föddes in i mjölnaryrket och tänker tillbaka på gamla tider; på mjölnare som bar 100 kgs säckar med spannmål på ryggen uppför kvarnens smala trappor.

Spela videoklipp

AVSNITT 4

Dagar av blod, svett och tårar; ryggbrytande sena kvällarna på kvarnen, med tunga mjölsäckar kvar att bära och spannmål kvar att mala.

Spela videoklipp

AVSNITT 5

Andreas minns uppväxten i Göteborgsförorten Biskopsgården, och den starka längtan efter något äkta och genuint.

Spela videoklipp

AVSNITT 6

Bengt vandrade en brokig men innerlig stig genom livet. På väg tillbaka till sin första kärlek - det gamla mjölnarhantverket.

Spela videoklipp

AVSNITT 7

Sverige var ett fattigt land när deras anfader Anders byggde en väderkvarn på Öland i mitten av 1800-talet, och därmed stöpte släktens öde i mjöl. Det verkade vara skrivet i stjärnorna: att även Andreas skulle falla för "mjölnarens förbannelse".